Dags för en laddbox?

Allt fler väljer att skaffa elbilar och om något årtionde har väl bensindrivna bilar gjort sitt. Det gör att trycket på bostadsrättsföreningar och hyresvärdar ökar när det kommer till att skaffa laddboxar. Behöver du en laddbox? Svaret är att det beror på.

Om du äger ett elfordon och bor i en byggnad eller ett komplex med parkeringsmöjligheter är det troligt att du behöver en laddningspunkt. Om du överväger att köpa en elbil kan det vara värt att se till att din hyresvärd ger tillgång till en sådan.

Installationen av en laddbox är relativt enkel och det finns många företag som erbjuder hjälp. Beroende på vilken typ av fastighet du har kan det vara vettigt att installera en väggboxladdare i garaget eller carporten. Det gör det lättare för dig att koppla in när du behöver ladda upp.

Tillgången till offentliga laddningsstationer är är också en faktor att ta hänsyn till. Lokala myndigheter tillhandahåller i allt större utsträckning gratis eller subventionerade laddningsstationer på offentliga platser, t.ex. i parkeringshus och flervåningshus. Bara här i Varberg tillkommer alltfler sådana laddningspunkter.

Kostnaden för att installera en laddbox varierar beroende på typ av fastighet, ditt läge och om du väljer att installera en extern laddare eller en intern laddare. Många företag erbjuder installationer för vissa typer av fastigheter, men det är alltid värt att kontrollera med din hyresvärd eller lokala myndighet först.

Sammanfattningsvis kan man säga att när det gäller elbilar och laddningsstationer lönar det sig att göra sin research först. Ska vi klara av elektrifieringen av bilparken så måste det komma mycket fler och bättre möjligheter till att ladda fordonen. Om du funderar på att köpa en elbil ska du kontrollera vilka laddningsmöjligheter som finns tillgängliga för dig. Din hyresvärd eller lokala myndighet kan hjälpa dig med detta. Lycka till och god laddning i framtiden.